Expand side menu Expand top menu

Funktionella och flexibla överbyggnader

Överbyggnadens utformning är ett moment som ligger oss varmt om hjärtat. Vi vet att det har stor betydelse både för om­rådet där pumpstationen kommer att stå och för den personal som kommer att serva den.

NORVATEKs överbyggnader tillverkas i trä, betong eller underhållsfri komposit.

Exteriör

Hur överbyggnadens exteriör ska se ut kan du i stort sett bestämma själv – du kan t.ex. välja typ av vägg- och takbeklädnad, takvinkel och färg – så att pump­huset matchar befintlig bebyggelse.

Interiör

Samma valfrihet har du när det gäller pumpstationens interiör. Interiören är inte minst viktig för dem som regel­­­bundet kommer att serva pumpstationen. En genomtänkt interiör rymmer mycket funktion på liten yta med utrustning som underlättar servicearbetet.

Träöverbyggnad

Norvateks pumphus i trä är det mest robusta på marknaden. Rejäla väggar är viktigt när utrustning ska monteras – därför bygger vi med en 120-stomme. Väggskivorna klarar spolning bra. En annan fördel är det brutna innertaket som ger plats för en travers utan att öka husets totalhöjd.

Pumphusen bygger vi inomhus i egen snickerihall. Det betyder att vi alltid arbetar med torrt och fint material.

När vi levererar överbyggnaden är allt målat och klart. Huset kommer färdigmonterat på en trailer och lyfts plats av en kranbil.

 

Betongöverbyggnad

Ett pumphus i betong är praktiskt taget underhållsfritt. Det är stabilt och inte så lätt att vandalisera.

Oftast gjuts fasaden mot en matris så att den liknar en träfasad men det går också att gjuta mot andra typer av matriser för att efterlikna andra strukturer i fasaden t.ex. sjösten.

Taket i betong gjuts mot en matris så att den liknar tegelpannor eller TRP plåt.

Interiören håller samma standard som i träöverbygg­nader.

Underhållsfri kompositfasad

Norvatek har tagit fram en fasad i GAP som ser ut som en träfasad. Fasaden är mycket naturtrogen – du ser t.o.m. ådringen i träet. Den underhållsfria fasaden är ett intressant alternativ till betongöverbyggnaden eftersom vikten på huset blir mycket lägre.

Överbyggnad i betong

Ett pumphus i betong är praktiskt taget underhållsfritt och inte så lätt att vandalisera.

Underhållsfri kompositfasad

Norvatek har tagit fram en fasad i GAP som ser ut som en träfasad. Fasaden är mycket naturtrogen – du ser t.o.m. ådringen i träet

Överbyggnad i trä

Rejält pumphus med en 120-stomme. Brutna innertaket ger plats för en travers utan att öka husets totalhöjd.

Överbyggnad i Ölandssten

Överbyggnad stenskiva