Tony Andersson tar över som vd för Norvatek

– från och med 1 januari 2023

Efter nästan två år som vd för Norvatek lämnar nu Martin Evertsson över ”stafettpinnen” till Tony Andersson. Tony tog formellt över vd-posten vid årsskiftet.

Tony känner väl till bolaget då han har jobbat på Norvatek tidigare. Det kommer vara överlapp mellan Martin och Tony i en övergångsperiod, och Tony kommer resa mycket de närmsta veckorna för att besöka Norvateks siter, presentera sig och hur han ser på verksamheten framåt.

Det skall bli både roligt och inspirerande att få vara med på resan, för att Norvatek ska ta marknadsandelar samt stärka sin position i branschen. Resan är påbörjad och styrkor som jag ser är att Norvatek är ett väletablerat namn och att vi ingår i Uniwater. Det finns en samlad kraft i koncernen och tillsammans kan vi få en häftig utveckling.

Under 2023 kommer det bli mycket fokus på att skapa struktur och tydliggöra hur vi arbetar för att certifiera oss för ISO 9001 och ISO 14001. Tony Andersson, ny vd för Norvatek

Martin Evertsson kommer fortsätta som affärsområdeschef för Pumping Stations, något som han ser fram emot att få mer tid till.

Det har varit väldigt roligt att ha haft äran att vara VD i bolaget. Det har varit händelserikt och lärorikt att få vara med på denna spännande resa och den kommer ju såklart att fortsätta. Men nu känns bra och viktigt att få mer tid att fokusera på affärsområdet. Martin Evertsson, affärsområdeschef Pumping Stations

TonyAndersson_VD_Norvatek

Efter nästan två år som vd för Norvatek lämnar nu Martin Evertsson över ”stafettpinnen” till Tony Andersson.

Om Uniwater

Uniwater är en av Nordens ledande koncerner med dotterbolag som är experter på VA-tekniska lösningar på den nordiska marknaden. 2020 omsatte bolaget cirka 600 miljoner svenska kronor med cirka 200 anställda.

Verksamhetsgrenar inom koncernen: Norvatek, Dala Kommunalteknik och Rostfria VA-system – Pumpstationer med brunnar i betong, plast och rostfritt, ASB – Automation och elskåp, ELVA och Emendo – Renings- och vattenverk, IBECO – Produkter inom VA och VVS.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Jonsson, koncern-vd på Uniwater AB
Tel: +46 (0)70 320 27 40

Tony Andersson. vd på Norvatek AB
Tel: + 46 (0)761 - 31 30 83
tony.andersson@norvatek.se

Martin Evertsson, affärsområdeschef Uniwater Pumping Stations
Tel: +46 (0)70 624 82 65

Anders Ekhammar, presskontakt på Uniwater AB
Tel: +46 (0)70 746 25 79
E-mail: anders.ekhammar@perspective.se