VB Pumpstation - ventilbrunn

Dagvatten
avloppsvatten

VB Pumpstation - ventilbrunn

VB Pumpstation är utformad efter krav och rekommendationer enligt VAV P47 och P90. Stationen är CE-märkt enligt maskindirektivet.

Ventilbrunnen levereras komplett och klar att köra igång. I de fall vi levererar el- och automatikutrustning ingår dokumenterad driftsättning.

VB Pumpstation (ventilbrunn) - valmöjligheter

Kapacitet
FlödeFrån ca 5 – 300 l/s

Pumpsump - material och dimensioner

BETONG: ø (mm) BETONG + PE: ø (mm) GAP: ø (mm) ROSTFRITT: ø (mm)
1 6001 6001 6001 600
2 0002 0002 0001 900
2 5002 5002 5002 500
3 0003 0003 0003 000
Modulmått b x l (mm)
3 000 x 5 000

Pumpar - placering

TORRT UPPSTÄLLDA DRÄNKTA
X

Ventiler - placering

MASKINRUM ÖVERBYGGNAD VENTILBRUNN PUMPSUMP
X

Rörinredning - material

ROSTFRITT / ROSTFRITT SYRAFAST
X

Norvateks ventilbrunn, VB Pumpstation, används i första hand för att pumpa dagvatten på platser där man av någon anledning inte kan ha en överbyggnad. Det kan handla om bygglov, strandskydd, någons utsikt eller att ventilbrunnen ska ligga under en yta som måste vara körbar.

Eftersom ventilbrunnen och pumpbrunnen är separata enheter går det även bra att pumpa spillvatten med VB Pumpstation. Pumparna placeras i en brunn som kopplas samman med en annan separat brunn där ventilerna finns.

Ventilbrunn med genomtänkt arbetsmiljö

Konstruktionen med separata brunnar för pumpar och ventiler ger en bra arbetsmiljö. Servicepersonalen arbetar i ventilbrunnen som är torr och ren. I de fall pumpstationen hanterar spillvatten behöver de inte komma i kontakt med smutsigt vatten i pumpbrunnen.

Styrningen placeras oftast i ett rostfritt skåp bredvid brunnarna. Om det är nödvändigt går det att installera elskåpet i ventilbrunnen.

Ventilbrunn anpassad efter behov och önskemål

Som alla våra pumpstationer kan materialet i brunnen väljas utifrån föreskrifter och behov. Om ventilbrunnen ska ligga under en körbar yta rekommenderar vi betong men det är också möjligt att få en körbar yta över en brunn i GAP, genom att använda tryckutjämningsplattor.

Om ytan över ventilbrunnen måste vara körbar används betäckning A6 eller A8.  Det finns även rektangulära betäckningar, typ kabelbrunnsbetäckningar.

Hitta en säljare nära dig

Boka ett besök / Kontakta mig

Är du nyfiken på hur en pumpstation fungerar? Låt oss komma och visa!

Kontaktformulär