VP Pumpstation - för dagvatten

Dagvatten

VP Pumpstation - för dagvatten

VP Pumpstation för dagvatten är utformad efter krav och rekommendationer enligt VAV P47 och P90. Stationen är CE-märkt enligt maskindirektivet.

Pumpstationen levereras komplett och klar att köra igång. I de fall vi levererar el- och automatikutrustning ingår dokumenterad driftsättning.

VP Pumpstation - valmöjligheter

Kapacitet
FlödeFrån ca 5 – 400 l/s

Pumpsump - material och dimensioner

BETONG: Ø (mm) BETONG + PE: ø (mm) GAP: ø (mm) ROSTFRITT: ø (mm)
1 2001 2001 2001 200
1 6001 6001 6001 600
2 0002 0002 0001 900
2 5002 5002 5002 500
3 0003 0003 0003 000
Modulmått b x l (mm)
3 000 x 5 000

Pumpar - placering

TORRT UPPSTÄLLDA DRÄNKTA
X

Ventiler - placering

MASKINRUM ÖVERBYGGNAD VENTILBRUNN PUMPSUMP
X

Rörinredning - material

ROSTFRITT / ROSTFRITT SYRAFAST
X

VP Pumpstation för dagvatten är den enklaste av våra pumpstationer. Den används för automatisk pumpning av dagvatten där nivåförhållandena i terrängen gör det svårt för vattnet att rinna vidare med hjälp av självfall.

I VP Pumpstation för dagvatten sitter pumpar och ventiler i samma brunn och därför används brunnen i första hand för dagvatten. Den enkla konstruktionen gör VP Pumpstation lämplig på platser där du snabbt behöver få undan stora mängder dagvatten som t.ex. vid broar eller vägbyggen.

Pumpstation för dagvatten med bra arbetsmiljö

Ventilerna sitter ovanför pumparna i brunnen så att servicepersonal enkelt kan komma åt dem.

Ett sätt att förbättra arbetsmiljön är att bygga ett mellandäck i brunnen – antingen i galler, GAP eller betong – med ventilerna ovanför golvytan. Det innebär att personal slipper kontakt med vattnet i brunnen vid underhållsarbete.

En smart pumpsump i valfritt material

Vi kan tillverka pumpsumpen i VP Pumpstation för dagvatten i olika material och storlekar enligt föreskrifter från beställaren.

För att minimera sedimentering i sumpen har Norvatek tagit fram en självrensande konstruktion: Nowa Botten  – en optimerad lösning med pumpfötter (storlek DN 80 till DN 150) som vi monterar i snedplan i brunnen. Vi har även lösningar för pumpfötter med andra storlekar.

VP pumpstation för dagvatten - en enkel och flexibel problemlösare

Även om VP Pumpstation för dagvatten är en enkel konstruktion används den för att lösa ett av vår tids största problem med ökade mängder dagvatten. Stationen kan byggas i storlekar som klarar flöden från 5 l/s och upp till 400 l/s.

Storleken på brunnen i kombination med lämplig kapacitet på pumparna gör VP Pumpstation till en flexibel lösning som kan hantera allt från vanliga regn till de enorma mängder som beräknas på 50- eller 100-årsregn.

Den slutliga konstruktionen påverkas av hur man löser hantering av stora vattenmängder i kombination med pumpstationen. En lösning är t.ex. att använda utjämningsmagasin i anslutning till pumpstationen.

Projekt VP Pumpstation för dagvatten

Saltvik

Utbyggnad av vatten och avlopp till Saltvik i Oskarshamn.

Kapacitet: 2 st pumpar
Flöde: 5 l/s

Läs mer

Kardonbanan i Norrköping

Pumpstation för dagvatten vid industrispår.

Kapacitet: 2 st pumpar 
Flöde: 182 l/s 

Läs mer

Hitta en säljare nära dig

Boka ett besök / Kontakta mig

Är du nyfiken på hur en pumpstation fungerar? Låt oss komma och visa!

Kontaktformulär